top of page

Výzva pre všetky deti! + VIDEO

Updated: Apr 2, 2020


Milé deti, potrebujeme vašu pomoc! Nakreslite dúhu- veľkú a farebnú! A ozdobte ňou okná vašich domov či bytov. Tak aby ju videli všetci ľudia na ulici. Viete prečo? Lebo práve dúha je symbol nádeje a viery, že po búrke vyjde slnko. Potešme všetkých ľudí, ktorí sa prejdú okolo nášho okna :)


1. kniha Mojžišova - Genesis 9. kapitola, 12.-16. verš:

"Toto bude znamením zmluvy, ktorú pre všetky budúce pokolenia robím medzi sebou a medzi vami i medzi všetkými živými tvormi, čo sú pri vás: svoju dúhu kladiem na oblaky; bude znamením zmluvy medzi mnou a medzi zemou. Keď nakopím oblaky nad zemou a ukáže sa dúha na oblakoch, rozpomeniem sa na svoju zmluvu medzi mnou a medzi vami i medzi všetkými živými tvormi zo všetkého tvorstva; a vody sa už nestanú potopou, aby zničili každé z tvorstva. Keď bude dúha na oblakoch, pozriem sa na ňu, aby som sa rozpomenul na večnú zmluvu medzi Bohom a medzi každým živým tvorom zo všetkého tvorstva, ktoré je na zemi."

Nakreslime dúhu a pripomeňme všetkým ľuďom nádej, že po sivom období s vírusom príde obdobie farebné, keď sa znovu stretneme pod modrou oblohou.

A potrebujeme aj dôkazy :) Pošlite nám na adresu: media@ecav.sk fotky dúh vo vašich oknách. Vložíme ich k tomuto článku a vaša farebná krásavica bude tešiť aj všetkých našich čitateľov :) 



Aktualizácia 2.4.2020:

Veríme, že nad celým ľudstvom, ktoré je teraz zmietané pandémiou koronavírusu COVID-19 sa jedného dňa rozžiari taká dúha, ako ju nakreslili naše deti. Srdečná vďaka všetkým, ktorí sa do tohto projektu zapojili, ale rovnako poďakovanie patrí aj Kežmarskej televízii za krásny videoklip.



161 views
bottom of page