top of page

Pozvánka: Jazz v Drevenom artikulárnom kostole

31. augusta 2023, Kežmarok, Drevený artikulárny kostol




Drevený artikulárny kostol v Kežmarku ožije jazzom v podaní Marek Szarvaš Projekt.


Košický bubeník a skladateľ Marek Szarvaš po rokoch skúseností a účinkovania s množstvom slovenských interpretov založil vlastnú kapelu s názvom MS Project, ktorá svojim fanúšikom aj milovníkom kvalitnej hudby ponúka dávku originálneho jazzu. Spolu s talentovanými muzikantmi vydal v roku 2018 debutové CD And the rest of the world, na ktorom spolupracoval s domácimi aj zahraničnými hosťami. Košická formácia MS Project vlani pod slovenským vydavateľstvom Hevhetia vydala druhý album Light Outside, ktorý nahrávala v Krakove, Košiciach a Budapešti.



Na úvodnom singli sa podieľala aj maďarská jazzová princezná Veronika Harcsa, ktorá patrí k európskej špičke. Ďalšie skladby naspievala ukrajinská world music speváčka žijúca v Poľsku Susanna Jara. Druhý album MS Project je plný energie aj prirodzenosti, vďaka čomu vyhrali súťaž Jazzových talentov a vlani účinkovali na otvorení Bratislavských jazzových dní. Oba albumy boli zároveň nominované v súťaži ESPRIT o najlepšie jazzové CD roka.



MS Projekt 31. augusta o 19.00 hod. vďaka podpore Prešovského samosprávneho kraja vystúpia v Drevenom artikulárnom kostole v Kežmarku. Divákom ponúknu osobité a originálne autorské skladby plné jazzu a ľudových prvkov, ktoré odznejú v podaní Dariny Kompušovej (spev), Mateja Lazara (piano), Braňa Valanského (basa), Gabriela Silvaya (husle) a Mareka Szarvaša (bicie).



„Drevený artikulárny kostol je jedinečné čarovné miesto, ktoré dýcha históriou. Rovnako ako celý Kežmarok, tvorí časť mojej minulosti, v detstve som tu dokonca krátky čas aj býval. Keď som hľadal originálne miesto, kde preniesť našu hudbu z festivalov a klubov, Kežmarok bol samozrejmou voľbou. Je to úžasný priestor, kde celá akustika a drevené steny kostola dotvárajú a umocňujú prirodzený zvuk umelcov. Niečo také na inom mieste nezažijete. Myslím, že dokonale ladí s našou hudbou. Pokojné a jasné melódie, no zároveň plné citu a energie, znásobené atmosférou tohto kostola. Veľmi sa na tento zážitok teším,“ povedal Marek Szarvaš.


Vstupné: 8,- €

Predaj vstupeniek: Goout.net, Kežmarská informačná agentúra, Drevený artikulárny kostol.




 




61 views

Recent Posts

See All
bottom of page